Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  A HP modernizálja az egyetem hálózatát

  Nagyobb választási szabadság kell a hallgatóknak

  Köztársasági ösztöndíjasok

  Díszkő

  Informatika

  Mádl Ferenc tanévnyitó köszöntője

  Megkérdeztük a karokat Mérlegen a beiskolázás

  Külföldi tapasztalatszerzés

  Pályázati iroda a Szent István Egyetemen

  Elősegítik a professzori kinevezéseket

  Létszámcsúcs a budai karokon

  Jubileumi diplomások

  A verseny szelektál, mér, ösztönöz az önkormányzati szférában is

  Az EOLSS-enciklopédia gödöllői szerzői

  Ipari park

  A nyugdíj és a hozama

  A Budai Arborétum virágkincsei

  Elhunyt Balogh János akadémikus.

  Hortus Hungaricus

  Mindentudás egyeteme

  Gyalogtúra Erdélyben

  Gólyatábor gólyaszemmel

  Senior vélemény, csak úgy röviden

  Táncos lábú gólyák a "fészekben"
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 11. szám
 

Díszkő

Az egyetemi évnyitó előtt avatta fel dr. Mang Béla, az OM felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára a gödöllői kampusz bevezető útja melletti emlékkövet, amelyet Máté György szobrászművész, a Jászberényi Főiskolai Kar tanára tervezett.

- Ez a bejárat az egyetem nyitottságát mutatja; azt jelképezi, hogy az ide érkezőt szívesen várják, örömmel fogadják - mondta avatóbeszédében a helyettes államtitkár, majd így folytatta: - A Szent István Egyetem, a magyar felsőoktatás egyik legnagyobb intézménye, sok karral igyekszik működtetni föderatív köztársaságát. Nagyon szeretném, hogy ha a megoldandó feladatok egybeolvasztanák ezt az integrációt. Erről beszéltem az intézményben együtt és külön mindenkivel.

Dr. Mang Béla a továbbiakban hangsúlyozta, az integrációnak nem az a lényege, hogy legyen, hanem az, hogy együttműködést találjanak benne a különböző tudományterületek és karok, a hallgatók pedig párhuzamos képzésekre járhassanak és több diplomát szerezhessenek. Úgy fogalmazott, hogy kis elzárkózás tapasztalható, de szándék nem az integráció visszafordítására. Az oktatási kormányzat szeretné fenntartani és anyagilag is támogatni ezt a folyamatot. Bízik benne, hogy a bejárat elkészülte után lassan az építkezések is elkezdődhetnek.

Rámutatott, hogy a jövő évi beruházási lehetőségeket a hamarosan elkészülő költségvetés határozza meg. Kifejezte a reményét abban, hogy az integráció megvalósulását segítő épületek, laboratóriumok, számítógépes összekötetések igazolják majd e folyamat kívánatos voltát. Európa koncentrált, korszerű intézményrendszert kíván befogadni.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő