Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  A HP modernizálja az egyetem hálózatát

  Nagyobb választási szabadság kell a hallgatóknak

  Köztársasági ösztöndíjasok

  Díszkő

  Informatika

  Mádl Ferenc tanévnyitó köszöntője

  Megkérdeztük a karokat Mérlegen a beiskolázás

  Külföldi tapasztalatszerzés

  Pályázati iroda a Szent István Egyetemen

  Elősegítik a professzori kinevezéseket

  Létszámcsúcs a budai karokon

  Jubileumi diplomások

  A verseny szelektál, mér, ösztönöz az önkormányzati szférában is

  Az EOLSS-enciklopédia gödöllői szerzői

  Ipari park

  A nyugdíj és a hozama

  A Budai Arborétum virágkincsei

  Elhunyt Balogh János akadémikus.

  Hortus Hungaricus

  Mindentudás egyeteme

  Gyalogtúra Erdélyben

  Gólyatábor gólyaszemmel

  Senior vélemény, csak úgy röviden

  Táncos lábú gólyák a "fészekben"
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 11. szám
 

Gólyatábor gólyaszemmel

A nyár végeztével mi is elhagytuk fészkeinket, és meghívásotokra elröppentünk ide, Gödöllőre, a gólyatáborba. A vártnál is kellemesebb meglepetés ért bennünket, már a kollégiumba érkezéskor. Seniorjaink rendkívül kedvesen és barátságosan fogadtak bennünket, majd mindenben segítségünkre voltak, hogy a még idegen helyen hamar feltaláljuk magunkat.

Rögtön hétfőn este egy fergeteges buliba csöppentünk, ami kezdetben ugyan nehezen indult, de mi még éjjel fél háromkor is roptuk a táncot. A kedd délelőtt az ideiglenes lakcím bejelentéssel egybekötött cukrászdalátogatással telt, majd délután körbejártuk "kis" egyetemünket. Bár az utolsó tanszéknél már eléggé korgott a gyomrunk, ugyanis tudtuk, hogy eközben seniorjaink finom paprikás krumplival várnak minket, ami persze még egy kicsit váratott magára. De az eredmény...!

Az este természetesen most sem telhetett alvással; a legnépszerűbb előadóba látogattunk el (8-as), ahol Nándi bácsi színvonalas előadásán jegyzetelés helyett óriásit mulattunk. A szerdai kelést már nem viseltük olyan jól, de Jákotpusztát nem lehetett kihagyni! Egy órás buszozás után végre megérkeztünk erre a gyönyörű és szabad környékre, ahol mindenki egy igazi tanyácskán érezhette magát. A kötélhúzó versenyen már nem volt túl sok energiánk, mert mindenki a picit megkésett ebédet várta. Sajnos a busz csak fél hatra jött értünk. A koliban már igen fáradtan zuhantunk az ágyba. Azonban mi nem pihengetni jöttünk! Nyolckor kezdetét vette a nyolcpróbás csillagtúra... Itt aztán minden csoport megmutathatta énektehetségét, romantikus lelkivilágát, tájékozottságát a Big Brother, a szappanoperák és a latin kifejezések világában. Természetesen kisebb-nagyobb sikerrel és kreativitással. Végül hűen a környezetvédelemhez egy kis szelektív hulladékgyűjtéssel zárult a túra. Levezetésként pedig az Agymosodában tombolhatta ki magát mindenki, aki még bírta a strapát.

Csütörtökön a kastély látogatása már egy picit alacsonyabb létszámmal történt. Délben végre megismerkedhettünk a Kalóriával belülről is, de csak egy gyors menü erejéig. Délután kipihenhettük magunkat és felkészülhettünk a gólyaavatóra. A "hatos" előadóban a hangulat a feladatok előre haladtával egyre forróbbá vált, amit persze az alkohol mennyisége is erőteljesen befolyásolt. Az avatót rendhagyóan most is a gólyakirály és a gólyakirálynő megválasztása tetőzte be. Ilyen óriási hangulatban éreztünk vissza a "mosi"-ba, ahol valóban egy felejthetetlen búcsú bulit csaptunk.

Így visszagondolva az egész tábor egy kellemes csalódás volt, ahol tényleg úgy érezhettük, hogy ennek az összetartó közösségnek már mi is tagjai lehetünk. Mindezért csak köszönettel tartozunk az összes seniornak, s két év múlva, amennyiben lehetőségünk lesz, mi is szeretnénk hasonló jó hangulatot teremteni az akkori gólyáknak. Kár lett volna kihagyni!

Pataki Judit, Kobán Ágnes, Kós Zsanett, Mikics Dalma, Bartus Adrienn (MKK-KGI I. évfolyam)

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő