Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  A HP modernizálja az egyetem hálózatát

  Nagyobb választási szabadság kell a hallgatóknak

  Köztársasági ösztöndíjasok

  Díszkő

  Informatika

  Mádl Ferenc tanévnyitó köszöntője

  Megkérdeztük a karokat Mérlegen a beiskolázás

  Külföldi tapasztalatszerzés

  Pályázati iroda a Szent István Egyetemen

  Elősegítik a professzori kinevezéseket

  Létszámcsúcs a budai karokon

  Jubileumi diplomások

  A verseny szelektál, mér, ösztönöz az önkormányzati szférában is

  Az EOLSS-enciklopédia gödöllői szerzői

  Ipari park

  A nyugdíj és a hozama

  A Budai Arborétum virágkincsei

  Elhunyt Balogh János akadémikus.

  Hortus Hungaricus

  Mindentudás egyeteme

  Gyalogtúra Erdélyben

  Gólyatábor gólyaszemmel

  Senior vélemény, csak úgy röviden

  Táncos lábú gólyák a "fészekben"
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 11. szám
 

Táncos lábú gólyák a "fészekben"

Érdekes, hogy nálunk a gólyák nem ki-, hanem berepülnek. Örülünk is neki, ha indul a gólyatábor, mert érkeznek az "új husik". Komolyabbra fordítva a szót: sokan várják és szervezik az első nagy találkozót a legfiatalabbakkal, a leendő elsősökkel. A harmadéves seniorok - és senoriták - pedig mindent elkövetnek, hogy az első össznépi együttlét (gólyatábor ugyebár) során szerzett élmények minél inkább a pozitív kategóriába tartozzanak. Ezt hivatottak biztosítani a programok, a vetélkedők, a "közös vacsi a szabadban", vagy a "Gödöllő by night" túra. Egy lemezlovas szemében azonban mindezek koronáját az esti táncos, ritmikus rendezvények, azaz a bulik jelentik.

Egy gólyatábori hangulat szinten tartásában elengedhetetlen kelléknek bizonyultak a diszkók. Az évek során kifejlődött akárhányadik (hatodik vagy hetedik?) érzékével egy dj akarva akaratlanul is figyel mindenre, ami zene. Egy gólyatáborban így azonnal "levágható", hogy mennyire muzikális csapattal bővülnek majd köreink.

Az idei táborban is tanúbizonyságot kaphattunk arról, hogy aki tud, az tud. Pontosabban aki tud, az biztos gazdász. A programok alatti éneklés, az erkélytáncok, a folyamatosan bömböltetett zene mind-mind annak a jele, hogy valóban nagy bulikra készülhetünk ebben az évben is.

A gólyatábor első estéjén még leginkább a seniorok mutatták be, hogyan kell belevetni magunkat a zenés éjszakába. Az összeszokott csapat úgy engedte el magát (egymást már kevésbé), és úgy ropta a táncot, ahogyan azt tanítani kell. Másnap aztán fáradhatatlanul folytatták munkájukat, hogy a délelőtt folyamán már érkező gólyák minél jobban érezzék magukat.

A sűrű programok végét jelentő csütörtök esti vetélkedőn a "hatos" előadó falai gazdászhoz méltó elsősöket láthattak és hallhattak. Az éneklős feladatok között mind gyakrabban csendültek fel az ismerős gazdász himnusz sorai, míg végül a megedződött hangszálak hatására a "GAZDÁSZOK! GAZDÁSZOK!" csatakiáltástól akart összedőlni az egész egyetem. Szóval nem volt piskóta. A záró buli pedig - amelynek az új egyetemi klub, a találó nevű Agymosó adott otthont - már csak hab volt a tortán. És ez a torta nagyon fincsi volt!

Végül pedig, mint dj, egy gyors szakmai elemzéssel érzékeltetném a gazdász seniorok és gólyák tehetségét, már ami a bulizási képességeket illeti:

  1. ritmusérzék: kiváló
  1. hangszálak: acélosak
  1. energiák: kimeríthetetlenek
  1. összetartás: dicséretes
  1. fogyasztási mutatók: döbbenetesek
  1. ájulási hajlam: nem jellemző
  1. gazdásztánc elsajátítása: tökéletes

A gólyatábor minden résztvevőjének gratulálok, csak így tovább!

BanDJ

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő