Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  Versenyképességünk függ az együttműködésünktől

  Az állatorvosok hármas feladata

  Fürtökben lógtak a hallgatók a fórumon

  Standon a "Gyöngyösi Főiskola"

  Választás a Mátraalján

  Rektori tea a Kulturális misszióval

  Anyanyelvápolás

  Konferencia az Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Karon

  Elhárulnak a Gödöllői Ipari Park előli akadályok

  Hornok László székfoglaló előadása

  Almanachban mutatják be tevékenységüket

  Dr. Szabó Béla

  Lovas nyári egyetem

  Meghívás Firenzéből

  Gép-ész jutalom

  Beszélgetés Balogh János akadémikussal

  Tömeg nélküli farsang

  Egy (volt) kábítószeres naplója

  Kiadványok, rendezvények kommunikáció


  Kert a kastélykertben

  Elejét is, végét is átrendezték

  AIESEC

  Arany Titán-díj lapunk főmunkatársának

  Legendás tanároktól az ifjú reménységekig

  Garanciát akarnak Élő lánc Budán

  Tea Gödöllőn
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 3. szám
 

Hatvan hektárra készültek a tervek
Elhárulnak a Gödöllői Ipari Park előli akadályok

Elfogadta a gödöllői képviselő-testület a Gödöllői Ipari Park és környéke szabályozási tervét és helyi építési szabályzatát. A Gödöllői Kereskedelmi, Agrár és Innovációs Ipari Park Rt. 2001. áprilisában jött létre, alapítói a gödöllői önkormányzat és a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Kft. A sikeres pályázatnak köszönhetően a Gödöllői Ipari Park 2001. szeptembertől hivatalosan is jogosulttá vált az ipari park cím viselésére.

Az ipari park infrastrukturális fejlesztéséhez szükséges pénzeszközöket a Gödöllői Kereskedelmi, Agrár és Innovációs Ipari Park Rt. saját forrásain kívül a Széchényi Terv által, az ipari parkok fejlesztésére biztosított keretből megpályázandó körülbelül 200 millió forintból finanszírozná. A sikeres pályázás előfeltétele a területre vonatkozó szabályozási terv és helyi építési szabályzat elkészíttetése, valamint az összes közműre vonatkozó engedélyezési szintű dokumentáció kidolgoztatása.

A pályázási feltételek teljesítésének első lépéseként a Gödöllői Kereskedelmi, Agrár és Innovációs Ipari Park Rt. felhatalmazást kért az önkormányzattól a területre vonatkozó szabályozási terv és helyi építési szabályzat elkészíttetésére.

A szabályozási terv lehetőséget teremt arra, hogy a közel 60 hektáros területen a multinacionális cégek és a nagy- és kisvállalkozók számára is alkalmas ipari, kereskedelmi park jöhessen létre. Ez a lehetőség nagyban elősegítené a vállalkozói területekben mutatkozó hiány csökkentését, a meglévő és további új vállalkozások fejlődését Gödöllőn.

Mivel a környéken számos betanított munkást foglalkoztató vállalkozás működik, a részvénytársaság olyan befektetőket keres, melyek ki tudják használni a jól képzett helyi humán erőforrást. Ebből a szempontból különösen szerencsés, hogy az ipari park szomszédja a Madách Imre Szakközépiskolának és Szakmunkásképző Intézet. Az FVM Műszaki Intézet és a jelentős fejlesztés előtt álló Szent István Egyetem is segítheti az innovációs célok teljesítését.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő