Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  Versenyképességünk függ az együttműködésünktől

  Az állatorvosok hármas feladata

  Fürtökben lógtak a hallgatók a fórumon

  Standon a "Gyöngyösi Főiskola"

  Választás a Mátraalján

  Rektori tea a Kulturális misszióval

  Anyanyelvápolás

  Konferencia az Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Karon

  Elhárulnak a Gödöllői Ipari Park előli akadályok

  Hornok László székfoglaló előadása

  Almanachban mutatják be tevékenységüket

  Dr. Szabó Béla

  Lovas nyári egyetem

  Meghívás Firenzéből

  Gép-ész jutalom

  Beszélgetés Balogh János akadémikussal

  Tömeg nélküli farsang

  Egy (volt) kábítószeres naplója

  Kiadványok, rendezvények kommunikáció


  Kert a kastélykertben

  Elejét is, végét is átrendezték

  AIESEC

  Arany Titán-díj lapunk főmunkatársának

  Legendás tanároktól az ifjú reménységekig

  Garanciát akarnak Élő lánc Budán

  Tea Gödöllőn
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 3. szám
 

Arany Titán-díj lapunk főmunkatársának

Titán: először is acélszürke kemény fém, amelynek szilárdsága - kis fajsúlya ellenére - az acéléval vetélkedik, és ellenáll a korróziónak; másodszor a görög mitológia óriása és harmadszor a Szaturnusz bolygó nagyságú holdja és...

A Bárka Színház adott otthont február 27-én az Arany Titán-díj díjátadó gálának. Az Arany Titán-díjat az ifjú titánoknak ítélik oda immár második éve. Az Arany Titán-díj a tehetség, a szorgalom, a közösség és a szabadság díja. A közösségé, hiszen a díjazottak mögött támogató közösségek állnak, és a szabadságé, mert a 12 éve szabadságát visszanyerő országunk szabad alkotóiról és szabadon működő közösségeiről van szó.

Az Arany Titán-díj alapítója az Ifjúsági és Sportminisztérium, a megbízott szervezője pedig a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete. A díjak kiosztásának feladata országunk jeles személyiségeit tömörítő zsűrire hárult: Balázs Géza nyelvész, Beke Kata író és tanár, Gémesi György, Gödöllő polgármestere, Gubás Gabi színművész, Stohl András színművész, Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszónő, Szabó László, az ISM ifjúsági ügyekért felelős államtitkára és Lehoczki László a Miskolci Speciális Mentők vezetője.

Tavaly 2000, idén 3000 jelölés érkezett a 12 kategóriában. A sok kiváló jelölt közül választotta ki a zsűri a díjazottakat. Az év ifjú médiaszemélyisége Györe Balázs, lapunk főmunkatársa lett. Az év diákrádiósa, diáktévése díjat a Lipard Film kapta, amelyet öt kecskeméti fiatal működtet. Az év iskolája a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium lett. Az év menő öregje kategóriában Korom Pál és Koromné Seri Anikó vehette át a díjat. Az év ifjú művésze borítékjából egy makói 16 éves fiú nevét, Balázs Istvánét, húzták ki, aki dokumentumfilmet készített városáról. Az év ifjú sportolója Erdős Viktor lett, aki igen fiatalon sakkozásban jeleskedett. Idén megjelent egy új kategória, az év drogprevenciós szervezete, amelynek díját a Budapesti Orvostanhallgatók Kortársoktató Alapítványa vihette haza. Az év ifjúsági szervezetének a Bajai Kortárs Színistúdió Egyesületet nyilvánították. Az év ifjúságbarát települési önkormányzata címet Domaszéknek ítélték meg, ahol sok tekintetben együttműködnek az ifjúsági önkormányzattal. Az év honlapja díjat a nyerte el, amely a határon túli magyar ifjúsági életről szól. Az év ifjúsági kalandja, hőstette kategóriában Pozsonyi Norbert vehette át az Arany Titán Díjat, aki kishúgát vitte biciklivel iskolába nap mint nap egy olyan terepen, ahol a kutyák ellen végül petárdával és hasonlókkal védekeztek. Az év bulija címet a Taz-Mánia Fesztivál-sorozat nyerte el, amelyet tatabányai fiatalok szerveznek az amatőr rock zenekarok segítésére.

S. P.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő