Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  Versenyképességünk függ az együttműködésünktől

  Az állatorvosok hármas feladata

  Fürtökben lógtak a hallgatók a fórumon

  Standon a "Gyöngyösi Főiskola"

  Választás a Mátraalján

  Rektori tea a Kulturális misszióval

  Anyanyelvápolás

  Konferencia az Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Karon

  Elhárulnak a Gödöllői Ipari Park előli akadályok

  Hornok László székfoglaló előadása

  Almanachban mutatják be tevékenységüket

  Dr. Szabó Béla

  Lovas nyári egyetem

  Meghívás Firenzéből

  Gép-ész jutalom

  Beszélgetés Balogh János akadémikussal

  Tömeg nélküli farsang

  Egy (volt) kábítószeres naplója

  Kiadványok, rendezvények kommunikáció


  Kert a kastélykertben

  Elejét is, végét is átrendezték

  AIESEC

  Arany Titán-díj lapunk főmunkatársának

  Legendás tanároktól az ifjú reménységekig

  Garanciát akarnak Élő lánc Budán

  Tea Gödöllőn
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 3. szám
 

Legendás tanároktól az ifjú reménységekig
Bajnokok a bálteremben

A hagyományokat követve a tizedik gödöllői sportbált is az egyetem aulájában rendezték február 15-én.

Először dr. Szendrő Péter rektor adta át a GEAC, az egyetemi atlétikai klub aranykoszorús jelvényét Csauszov Andrej labdarúgónak, Farkas Anita és Görög József röplabdázóknak, Juhász Kálmánnénak, a vívószakosztály tagjának, Kelemen József kosárlabdázónak, Kiss Gyöngyi atlétának, Sillye Kálmán sakkozónak, Tímár Péter és Villám Zsuzsanna kézilabdázóknak.

Ezután az elmúlt év legjobb sportolóit köszöntötték. A városi sportalapítvány elismeréseit Benkő Ákos edző, a kuratórium elnöke adta át. Megosztott 3. díjat kapott Selmeczi Zsuzsanna, az Architekton Gödöllői Röplabda Club játékosa, 13-szoros magyar válogatott, aki második éve meghatározó tagja az extraligás csapatnak. Mellé Tímár Petra, a Gödöllői Kézilabda Club játékosa, a női csapat kapitánya állhatott. Ő vezeti a megyei felnőtt szuper bajnokság góllövő listáját. Második helyezést ért el Kerecsényi Fodor Georgina, a GEAC Architekton kardozója. Kadett magyar bajnok, korcsoportja világbajnokságán 11., a felnőtt ranglistán az 5. A legjobb sportolónak Durkó Eliána, a GEAC atlétája bizonyult. Tavaly egy fedettpályás és három szabadtéri országos csúcsot futott Az ifjúsági európai olimpiai játékokon 4., az ifjúsági vb-én 6 helyezett volt 100 méteres gátfutásban. Ifjúsági országos bajnok 60, 100 és 300 méter gátfutásban.

A kuratórium múlt évi eredményei alapján az év edzőjének Benkő Ákost választotta. Tanítványai - köztük Durkó Eliána - 19 országos bajnoki címet szereztek, ebből 13-at egyéni számban. Két neveltje ifjúsági vb-én vett részt, három sportolója a korosztályos válogatott tagja volt. Ő vezette azt a Pest megyei leány atléta válogatottat, amely negyedszer lett magyar bajnok és ismét 3. az ifjúsági bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjében.

Legendás testnevelő tanárok is kellettek és kellenek a sikerekhez. Közülük ezúttal Köles Péternek adományozta a kuratórium az ifjúság sportra neveléséért felajánlott díjat. A Török Ignác Gimnázium nyugalmazott pedagógusa egy osztálynyi fiatalt irányított a tornatanári pályára. Nagy gondot fordított a közösségi szellem kialakítására, s alapelve volt, hogy a teljes személyiség kibontakozásának fontos része a testedzés. Mi több, gyesen lévő kolléganőjét helyettesítve, ma is ezt tanítja. Kitüntetését a sportbizottság elnökétől, Köles Lászlótól vette át.

A bálon jutalmazták még a 16 év alatti országos bajnokságot nyert 25 gödöllői sportolót, továbbá a jövő reménységeit, a 14 év alatti tehetséges fiatalokat. Az előbbieknek Köles László, a legkisebbeknek dr. Gémesi Görgy polgármester adta át a díjakat.

A 16 év alatti országos bajnokok a következők. Szövetségi egyéni bajnokságot nyert Szibilla László, Varga Eszter, Vágó Mónika, Szekeres Zsolt, Somogyi Gergő, Mészáros Krisztina és Csernák Enikő. Váltóban és csapatban magyar bajnokok: Babrián Loretta, Bolbás Gyöngyi, Csiba Edina, Danis Dóra, Fábián Boglárka és Kovács Dóra. Középiskolás országos bajnokok: Dezső Ákos, Harmati Katalin, Hidas Anna, Hüse Nikolett, Szekeres Viktória, Szeleczky Xénia, Sztarenszky Magdolna. Valamennyien a GEAC atlétái. Edzőik Benkő Ákos, Gadanecz György, Máté Alpár és Szörényi István. Tae Kwon do országos bajnokságot nyertek: Bures Tamás, Könyves Márton és Szabó Ádám, edzőjük Czeba Mihály. Vívásban egyéni magyar bajnokok Gémesi Csanád és Benke Balázs. Edzőjük Subert László és Sztankovics László.

A jövő reménységei: Barkóczi Ádám, Czindrity Attila és Korányi Gergő atléták, Barján Bianka és Szádvári Krisztina kézilabdázók, Kovalik Kinga kosárlabdázó, Nagy Roland labdarúgó, Verseczki Nóra röplabdázó, Szekeres Róbert sakkozó, Cserna Gécsa Bence, Könczöl Alexandra tae kwon do-s Pálffy Tibor turisztika, Benkó Enikő, Benkó Réka, Gáspár Szilvia és Szarka Dorottya vívók.

Gödöllő az akkorra felépülő kollégiumi falu és sportpályáinak felajánlásával szeretné elnyerni a 2005. évi atlétikai világbajnokság rendezési jogát, jelentette be pár nappal később egy sajtótájékoztatón dr. Szendrő Péter. Hozzátette: a 2012-es olimpiai falu egy részét is el tudják képzelni az addigra felépülő Szent István Egyetemi városban. Ha csak az első álom is megvalósulna, az újabb ösztönzést adna a kisváros sportolóinak a még jobb teljesítményhez.

B. G.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő