Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  Versenyképességünk függ az együttműködésünktől

  Az állatorvosok hármas feladata

  Fürtökben lógtak a hallgatók a fórumon

  Standon a "Gyöngyösi Főiskola"

  Választás a Mátraalján

  Rektori tea a Kulturális misszióval

  Anyanyelvápolás

  Konferencia az Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Karon

  Elhárulnak a Gödöllői Ipari Park előli akadályok

  Hornok László székfoglaló előadása

  Almanachban mutatják be tevékenységüket

  Dr. Szabó Béla

  Lovas nyári egyetem

  Meghívás Firenzéből

  Gép-ész jutalom

  Beszélgetés Balogh János akadémikussal

  Tömeg nélküli farsang

  Egy (volt) kábítószeres naplója

  Kiadványok, rendezvények kommunikáció


  Kert a kastélykertben

  Elejét is, végét is átrendezték

  AIESEC

  Arany Titán-díj lapunk főmunkatársának

  Legendás tanároktól az ifjú reménységekig

  Garanciát akarnak Élő lánc Budán

  Tea Gödöllőn
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 3. szám
 

Élénk élet az Állatorvos-tudományi Kar Kollégiumában
Rektori tea a Kulturális misszióval

A Kulturális misszió tagjait hívta rektori teára február 27-én dr. Szendrő Péter azért, hogy megbeszéljék, mit tettek eddig és mit kell tenni a jövőben azért, hogy részesüljenek az egyetem polgárai az egyes karokon és kampuszokon folytatott művészeti-közművelődési tevékenységek eredményeiből. Ez azért is fontos, mert a hallgatók nemcsak aszerint választanak felsőoktatási intézményt, hogy mit tanít. Egyre lényegesebb szempontjuk az, hogy miként lehet ott élni, alkotni, értelmiségivé érni.

Lelkes Lajos, a Mezőgazda Kiadó igazgatója, a Kulturális misszió vezetője elmondta többek között, hogy általában nagyon elhanyagolt terület a karokon a közművelődés, a kultúra ügye, bár itt-ott születnek kezdeményezések és megerősödnek különböző műhelyek. A budai Kertész Táncegylet például azért tud működni, mert egyesületet alakított. Szükségesnek tartja, hogy a művészeti csoportok és közösségek évente egyszer zártkörű majálison találkozzanak, mutassák meg magukat és értékeljék a teljesítményüket.

Kiss László, az ÁOK Marek József Kollégiumának igazgatója beszámolt arról, hogy egymillió forintos szponzori támogatásban részesültek, amiből ruhát varrattak Nyíregyházán a néptáncegyüttesnek - a csizmát még bérlik -, kivilágították a sportpályát, a lányoknak fitnesszobát alakítottak ki, segítették a fotószakkör munkáját. A kollégiumban társastánc és irodalmi színpad is működik. Arra kérte az egyetem vezetését, hogy a jól működő hallgatói közösségek irányítóinak munkáját becsülje meg tiszteletdíjjal.

A rektori teán szó esett a budai kampuszon működő Bárdos Lajos Vegyeskarról, a Gödöllői Városi Vegyeskarról, az ugyancsak a gödöllői kampuszon található népművészeti stúdióról. Az utóbbi vezetője, Kunszt Veronika felajánlotta, hogy a nyáron tíznapos népművészeti tárgyalkotó tábort szervez.

Elfogadta a meghívást a beszélgetésre Németh Kristóf, a gödöllői művelődési központ közhasznú társaság igazgatója. A 27 éves színművész elmondta, hogy kész az egyetemmel való együttműködésre, annál inkább, mert úgy látja, hogy most - és már jó ideje - egyik fél sem tud a másikról, a hallgatók elvétve keresik fel a kultúrházat. Dr. Füleky György rektorhelyettes arra kérte a vendéget, hogy segítse a diákszínjátszást az egyetemen.

A Kulturális misszió az idén ötmillió forinttal gazdálkodhat, tudatta a teázás végéhez érve dr. Szendrő Péter. Dr. Guth László főtitkár pedig elmondta, mindenben, amiben tudja, támogatni fogja ezt a missziót, s erre ösztönzi a főtitkári hivatalban dolgozó munkatársait is.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő