Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  Befejeződött az egyetem harmadik tanéve

  Szent István Előadás

  Tudás és erkölcs

  Dr. Szendrő Péter rektor tanévzáró gondolatai

  Nagyváthy János-díjasok

  Aranydiplomások

  Gödöllői Gazdanapok

  Integrációt vetőmagtól az értékesítésig

  Összkomfort a kollégiumban?

  Támasz-pont a művelődési központban

  Egy lépcső előre

  Együttműködik az ÁSZ és az egyetem

  Gödöllőn találkoznak a világ pelekutatói

  Dr. Csepregi Pál

  Környezetvédelmi pályázat

  Fordulat a könyvpiacon

  Ökológia - termesztés-ökológia

  Mezőgazdasági kultúránk bécsi emlékhelye

  Meg kell találni a közös piaci érdekeket

  Tanévzáró juniális Babatvölgyben

  Rajtkövön a megújuló energiaforrások

  Ajándék Esztergomból

  Felmérés az agrárértelmiségről

  A táj változásai a Kárpát-medencében

  Tanszálloda és borlovag avatás Gyöngyösön
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 9. szám
 

Támasz-pont a művelődési központban

A Petőfi Sándor Művelődési Központban új szolgáltatást indítottak el, amelynek célja a gödöllői és környékbeli fiatalok megsegítése. A Kontakt Alapítvány által létrehozott ingyenes tanácsadó irodát a szociális és oktatási intézmények, valamint a gödöllői Munkaügyi Kirendeltség és a városi önkormányzat is segíti a program megvalósításában.

A Támasz-pont elnevezésű iroda fiatal, szakképzett munkatársai azon 17 és 25 év közöttieket várják, akik segítséget szeretnének kapni az iskola- és pályaválasztási, vagy a munkahely- és álláskeresési módszerek elsajátításához. Az iroda munkavállalási tanácsadó és szociális munkás szakembereihez forduló fiatalok nemcsak a különböző foglalkozások jellemzőiről, hanem az alap-, közép- és felsőfokú képzésekről is felvilágosítást kaphatnak. A speciális tanácsadói kérdőívek kitöltésével fény derül azokra az egyéni képességekre és érdeklődési területekre, amelyek alapján kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb iskolai képzést vagy szakmát.

Az álláskeresési módszerek közül a Támasz-pontot felkeresők elsajátíthatják az önéletrajzírás fortélyait, valamint a leendő munkahellyel való telefonos egyeztetés és felvételi beszélgetés mikéntjét. Mindez csoportos foglalkozások keretében is történhet. Az iroda a helyi munkaügyi kirendeltséggel való együttműködés formájában lehetőséget biztosít azon fiataloknak, akik szeretnék az általános iskolát befejezni. A program csoportos formában lehetővé teszi a különböző szakmák elsajátítását is.

A Támasz-pont munkatársai minden tanácskérővel egyénileg foglalkoznak. A fent felsorolt tevékenységek mellett szívesen beszélgetnek velük serdülő- és ifjúkori, valamint iskolai- és családi problémáikról is. További információk megszerezhetők a művelődési központ Támasz-pont irodájában, valamint a 28-514-121-es telefonszámon.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő