Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  Befejeződött az egyetem harmadik tanéve

  Szent István Előadás

  Tudás és erkölcs

  Dr. Szendrő Péter rektor tanévzáró gondolatai

  Nagyváthy János-díjasok

  Aranydiplomások

  Gödöllői Gazdanapok

  Integrációt vetőmagtól az értékesítésig

  Összkomfort a kollégiumban?

  Támasz-pont a művelődési központban

  Egy lépcső előre

  Együttműködik az ÁSZ és az egyetem

  Gödöllőn találkoznak a világ pelekutatói

  Dr. Csepregi Pál

  Környezetvédelmi pályázat

  Fordulat a könyvpiacon

  Ökológia - termesztés-ökológia

  Mezőgazdasági kultúránk bécsi emlékhelye

  Meg kell találni a közös piaci érdekeket

  Tanévzáró juniális Babatvölgyben

  Rajtkövön a megújuló energiaforrások

  Ajándék Esztergomból

  Felmérés az agrárértelmiségről

  A táj változásai a Kárpát-medencében

  Tanszálloda és borlovag avatás Gyöngyösön
EGYETEMI
ÚJSÁG IV. évfolyam 9. szám
 

Együttműködik az ÁSZ és az egyetem

A két intézmény közötti oktatási és kutatási együttműködési megállapodást írt alá június 24-én dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke és dr. Szendrő Péter rektor Gödöllőn. A felek szándéka a számvevőszéki tapasztalatok hasznosítása az egyetemi oktatásban és képzési, valamint tudományos háttér nyújtása az államháztartási folyamatokat ellenőrző szervezet munkájához.

Az ÁSZ érdeke, hogy a magyar pénzügyi ellenőrzés szellemi kultúrája, utánpótlása, tudományos háttere erősödjön, mondta az aláírás alkalmából lapunknak adott nyilatkozatában dr. Kovács Árpád elnök, az egyetemi szenátus tagja. Az is érdekünk, folytatta, hogy az államháztartási pénzügyekhez hozzáértő emberek dolgozzanak a gazdaság legkülönbözőbb területein, mert ha jól végzik a feladatukat, akkor kevesebb ellenőrzési negatívum keletkezik.

A Szent István Egyetemmel kötött megállapodást megelőzően az ÁSZ a pécsi, a soproni, a miskolci egyetemekkel, valamint a közgazdaságtudományi egyetemmel írt alá hasonló szerződést. Az ÁSZ tudományos fokozattal rendelkező munkatársai valamennyi esetben részt vesznek az oktatásban, az államháztartási pénzügyek tanításában. Jó pár diplomadolgozat születik az ÁSZ-ról, ahol gyakornokokat is fogadnak. A számvevőszéki vizsgálatok során előfordulnak olyan speciális képzettséget igénylő témák, amelyekhez egyetemi szakértőket kérnek fel közreműködőknek.

Dr. Kovács Árpád kiemelte, hogy a SZIE-vel is régebbi a kapcsolatuk, jó páran vizsgáztattak itt, és bíráltak el diplomadolgozatokat, tehát már eddig is profitált az együttműködésből az egyetem.

Az ÁSZ az egyetemmel és nem egyetlen karral kötött megállapodást, hiszen több fakultáson is van közgazdasági képzés. Az államháztartási pénzügyek, az állami támogatások odaítélésének, felhasználásának, ellenőrzési folyamatának ismerete pedig a nem közgazdászok számára is fontos.

B. G.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő