Szent István Egyetem
KAROK
A SZENT ISTVÁN EGYETEMEN
GYORSKERESÉS
A SZIE OLDALAIN

  VII. évfolyam 2. szám


  Gödöllői gépész az atomerőmű élén

  Visszacsatolás - bemutatjuk Szent István-ösztöndíjasainkat

  Előkészítik a felnőttképzés korszerűsítését

  Nagy (zoo)m!

  Brüsszelben is Bologna az irány

  HEFOP: egymilliárd feletti nyerés

  Az új rektorhelyettes: dr. Barótfi István

  Gödöllői tél

  Az emberi erőforrást kell fejleszteni

  Magasan fúj jó szél

  Meghívók doktori védésre

  Barátság Tanács

  Wing Tsun Kung-Fu

  GTK: szervezeti korszerűsítés

  Cselekvő tudás

  A magunk versenye

  Családtörténet-kutatás, avagy mindenkinek van múltja

  Dr. Szalai György emlékére

  Új mezőgépész folyóirat

  Bajnokok, érmesek, tehetségek

  Az olaszok nyerték

  Simidzu Nana, a 3 danos karate oktató

  Aranykoszorúsok

  Hullámok természete

  Előttük New York

  Mindentudás Egyeteme: megállapodás a kutató diákokkal
EGYETEMI
ÚJSÁG VII. évfolyam 2. szám
 

Az új rektorhelyettes: dr. Barótfi István

Dr. Barótfi István 1943. november 21-én Budapesten született. Egyetemi tanulmányait a BME Gépészmérnöki Karán folytatta és szerzett gépészmérnöki oklevelet 1967-ben. Finommechanikai szakmérnöki képesítést kapott 1971-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1974-ben egyetemi doktori címet nyert el az "Istállópadozatok az állat és környezet hőtechnikai kapcsolatának szemszögéből" című doktori értekezésével. 1985-ben szerezte meg a mezőgazdaság tudományok kandidátusa tudományos fokozatot. 1996-ban habilitált a GATE-n műszaki tudományágban. Német és orosz nyelvből kandidátusi nyelvvizsgával rendelkezik.

Az egyetem elvégzése után 1967-1970-ig az Orion Villamossági Vállalat Gyártásfejlesztési Osztályán önálló gyártásfejlesztőként dolgozott. 1970-1972 között a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán oktatott főiskolai tanársegédként, majd főiskolai adjunktusként. 1972-től a GATE Gépészmérnöki Karán az Mg. Villamosítása és Állattenyésztés Gépei Tanszékén kezdett dolgozni egyetemi adjunktusként, jelenleg a SZIE GÉK Környezettechnika és Épületgépészet Tanszékén tanszékvezető egyetemi tanár.

Egyetemi oktatói tevékenysége során az Épületgépészet, Környezetvédelem, Energiagazdálkodás, Fűtéstechnika, Épületgépészeti mérések, Tüzeléstechnika, Környezettechnika, Környezetkímélő energetika, Háztartástechnika, Környezetgazdálkodás tantárgyakat oktatta, oktatja.

Fontosabb kutatási témakörei: energiatakarékos fűtési rendszerek, klimatizálás hőérzeti összefüggései, megújuló energiaforrások alkalmazása, környezettechnika és háztartástechnika.

1995-től az MTA Köztestületi tagja, 2000-től a MTESZ Pest Megyei elnöke, 2002-től a gazdasági miniszter energetikai tanácsadó testületének tagja.

Szakmai munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el. Többször részesült egyetemi elismerésben, továbbá elnyerte a Szikla Géza ETE díjat, az MTESZ Emlékérmét, a Macskásy Árpád-díjat, valamint a Gisevius Plakettet, a Giesseni Egyetem kitüntetését.

Minőségbiztosítási rektorhelyettesként megoldandó feladatának tekinti egyetemünkön a minőségfejlesztési tevékenységek erősítését és rendszerbe foglalását, a partnerek igényeinek és elvárásainak kielégítését, a vezetési és működési folyamatok szabályozását, az intézmény teljesítményének önértékelését, a válaszadási képesség kifejlesztését a környezet kihívásaira, a folyamatos fejlesztést és a kiválóságok keresését.

   Morgan Hill Consulting 2003 ® Szent István Egyetem Gödöllő